Mijn pectus carinatum

Dit gedeelte is bestemd voor het stellen van vragen die specifiek over Pectus Carinatum gaan.

Moderators: Rineke, Trechtertje

Henk
Berichten: 2
Lid geworden op: Wo Mar 05, 2008 15:17

Mijn pectus carinatum

Berichtdoor Henk » Wo Mar 05, 2008 16:14

Hallo allemaal,

Ik ben 27 jaar en een pectus carinatum. Na er serieus overna te hebben gedacht heb ik besloten een operatie te nemen om mijn pectus carinatum te laten corrigeren.

Hier wat foto's
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding


Ik ben me alleen nog even aan het orienteren op de specialisten en hun ervaringen/technieken.
Ik heb vernomen mede op dit forum dat de nederlandse specialisten dit keurig doen. Alleen de techniek om de reparatie uit te voeren schijnt nog ouderwets te zijn gezien het feit dat ze in duitsland en nieuwe "pectus carninatum minimall access repair" te hebben. Dit is een verbeterde Ravitch methode. De specialist die dit uitvoerd en de methode mede ontwikkeld heeft is Dr. Schaarschmidt van de Helios Klinikum in Berlein. De nieuwe techniek zorgt voor minimale littekens en een kortere herstel periode.

Hier een uitleg over de vernieuwde methode in het engels
http://www.espanglo.co.uk/papers/carinatum.pdf

Gezien Dr. Schaarschmidt zijn ervaring en techniek laat ik me het liefst door hem opereren. Ik heb hierover al conact gehad met mijn verzekering en die willen dit vergoeden tot het bedrag wat het in nederland kost. Helaas is er een groot verschil (+/- €7000). Ik ben dus genoodzaakt om mij door een nederlandse specialist te laten helpen aangezien ik dat bedrag niet zelf ga bijbetalen.

Misschien dat jullie meer weten over de technieken/methoden van de nederlandse specialisten en de daarbij behorende littekens en of herstel periode. Ik kom uit Noord Holland en ben dus geintereseerd in ervaringen van Dr. Sleeboom van het VU en Dr. van der Horst van het AMC. Ik heb ook een afspraak met deze mensen maar ik ben zeer benieuwd naar ervaringen van andere mensen. Ik heb al wat rond gespeurd op het forum en vond daar erg weinig ervaringen. Ik hoop dat ik wat mensen aanspoor om hun ervaringen te delen!

Ik hou jullie op de hoogte zodra ik zelf wat meer info heb.

Joycieneeltje
Berichten: 15
Lid geworden op: Zo Mei 20, 2007 00:22
Locatie: Purmerend

Berichtdoor Joycieneeltje » Do Sep 09, 2010 13:26

En heb je het lsten opereren of ben je verder gegaan met sporten??want dat schijnt bij lichte vormen de boel goed te vedoezelen zeg maar gr


Terug naar “Pectus Carinatum”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten